Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Dział FanArt -> Tutoriale

XFragsHD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Wpadłem na pomysł aby dział z Tutorialami był bardziej przejrzysty (a bardziej jego tematy). Warto wymyśleć jakiś wzór pisania Tutoriali aby osoba która szuka danego Tutoriala wiedziała że to właśnie jest to co chce.

Przykład wzoru:

Tutorial:"xxxxxxxxxx"

|Efekt Końcowy|

Efekt końcowy

|Przebieg|

KONIEC!

Dlaczego ma to pomóc? Otóż wiele osób jak zobaczy tytuł tematu: "Gaming Signature" nie będzie wiedziała dokładnie co to za sygnaturka. Zawsze powinna być opcja sprawdzenia efektu końcowego aby być pewnym że chcemy to zrobić. Spoilery pomagają w zachowaniu estetyki całego tematu. Warto też zamiast słów użyć grafik (we wzorze) typu: EFEKT KOŃCOWY.

Pozdrawiam!

CPU: Intel Core i7 6770K @ 4,0GHz
GPU: Zotac GTX 780Ti AMP Edition
RAM: Kingston 2x8GB

Case: Cooler Master HAF X

Opublikowano

Taa.... a nie przesadzasz trochę ? mało ludzi chce pisać poradniki to jeszcze mamy im narzucać jakiś "wzór" .

Fajnie by było gdyby dawali efekt końcowy pokazany na początku poradnika, ale nie powinniśmy im tego nakazywać :)

Na NIE

1363095337-U286162.png

Opublikowano

Ale efekt końcowy można sprawdzić np. patrząc na ostatni punkt tutorialu. Narzucanie takich ścisłych wzorów odnośnie poradników jest złym pomysłem.

Nie.

Opublikowano

tumblr_mek7ehUBtg1ryz7wuo1_500.gif

Już takich zasad nie wprowadzajmy. Fanart to kreatywność, więc niech chociaż przy wysiłku, jaki związany jest z tworzeniem tutoriala, mają wolną rękę.

Opublikowano

Subforum jest podzielone na kategorie odnośnie programów graficznych i myślę, że wystarczy. O zawartości można dowiedzieć się z nazwy tematu.

"Gaming Signature" nie będzie wiedziała dokładnie co to za sygnaturka.

Myślę.... chociaż nie jestem pewna w 100%, że będzie to sygnatura "Gaming"....

Nie.

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...